2011.09.12. 13:55

 Kaják:
Igazából nagy a különbség nincs az itteni és az otthoni ételek Között. Maximum annyi hogy ők gyakrabban csinálnak vagy akár hamburgert. Véleményem szerint nem főznek elég sósan, habár én meg túl sósan eszek, tehát ez nem mérvadó. A levesek állaga itt főzelékhez hasonlít. Általában ilyen zöldségpüré levesek vannak, és nem is rosszak.:) Sütéshez mindig vajat használnak, sosem olajat. Palacsinta tojás meg minden alá vajat raknak. A palacsintát az én családom nem olyan kis, vastag cuccra csinálja mint a filmekben, hanem olyanra mint mi. Csak ennek a tésztája tömöttebb kicsit meg, édesebb. Ők előszeretettel csinálnak belőle burritó szerű valamit. Sonkával sajttal megszórják majd ilyen omlett szerűen sütik össze majd leöntik juharsziruppal :| Nemtom hogy jön össze a kettő de rendben van. Nagyon sok salátát eszünk, meg gyümölcsöt. Minden étkezéshez vagy saláta van kirakva vagy csak simán a zöldségek. Itt alig használnak ketchupot vagy majonézt akár mustárt. én vagyok a családban aki mindig, ugyanis aki ismer az tudja, hogy ketchupot ketchuppal eszek körülbelül és imádom a majonézt is. Tesóm azt mondta le fog szoktatni róla..akkor kezdj hozzá minél előbb.. :D Kiakadtak hogy ketchupot használtam a spaghettihez, lasagnehez (és a husokhoz még csak nem is!) meg hogy a májkrémes kenyérre majonézt rakok..:D 
Én tudom mi a jó ;)
Szóval mindent összegezve tényleg nincs nagy eltérés. Mindkét szülőm tud főzni szóval ha egyik elmegy akkor sem halunk éhen.:)
 

Közlekedés :
Mi busszal közlekedünk mindenhova mert ugye éves buszbérletünk van amit ki lehet váltani suliban (66dollár egy évre, ami nem rossz az otthoni árakhoz képest..) Nagyon sokan biciklivel közlekednek pl anyukám is azzal jár dolgozni. Hihetetlenül sok bicikli útvonal van. De sokan használnak autót is. A közlekedési lámpák elég furák mert vízszintesek és 5 jelzés van rajtuk. És van amelyik négyzet alakú. oO A közlekedés elég fura. A zebra jobb helyeken sárgával fel van festve, mint otthon máshol két fehér 3centi vastagságú vonal között mehetsz..:D 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrikanada.blog.hu/api/trackback/id/tr123220636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmama 2011.09.15. 09:15:44

Szia Adrikám! Már nagyon vártuk az újabb írásodat, minden nap megnézem írtál-e. Nagyon ügyes vagy! Nagyon hiányzol!!!!!!
Puszi és nagy ölelés mama és papa.

.adri. 2011.09.15. 13:32:02

köszönöm:) majd ma este is fogok ujat irni.:)))
sok puszi adri. (:
süti beállítások módosítása